zaterdag 10 oktober 2015

Lieg voor mij - Caroline Bock

De zeventienjarige Skylar Thompson wordt ondervraagd door de politie. Haar vriend Jimmy wordt beschuldigd van een brutale aanval op twee jonge Salvadoraanse immigranten uit een naburige stad en zij is een belangrijke getuige. Skylar houdt haar mond over wat ze heeft gezien, maar hoe lang kan ze dat volhouden?
Jimmy was haar redder... Toen haar moeder stierf, was hij de enige persoon die haar een veilig gevoel gaf, haar afschermde van de wereld. Maar als de omvang van wat er is gebeurd begint door te dringen, slaat de twijfel toe. Sean, Jimmy's medeplichtige, wordt geconfronteerd met zijn eigen morele dilemma. Hij is op borgtocht vrijgelaten en kreeg een verleidelijk aanbod: strafvermindering in ruil voor een getuigenis tegen Jimmy.

1 opmerking:

  1. Dit is een vrij droevig en donker boek.
    Naar mijn mening is het langdradig, omgevingen, landschappen, gebouwen...worden er soms in 2 bladzijden omschreven.
    Ik vind het redelijk verwarrend dat je niet vanuit 1 standpunt leest, maar uit vele, verschillende standpunten (eerst hoofdpersonag vervolgens directrice van de school daarna de broer van het slachtoffer..).
    Ook is het einde zeer ingewikkeld, waarschijnlijk wou de schrijfster de lezers aan het denken zetten en laten fantaseren over hoe het boek volgens hen zou eindigen.
    Ik vind het niet zo'n goed boek en raad het dus ook niet aan.

    BeantwoordenVerwijderen