zaterdag 10 oktober 2015

De mooiste zomer van mijn leven - Karen Dierickx

Juni 1914. Rosalie wordt ontboden door haar werkgevers, meneer Jean-Paul en madame Lily. Ze is bang weggestuurd te worden, want ze vreest niet te voldoen als kindermeisje. Het tegendeel blijkt echter waar: het koppel is zo tevreden over haar dat Rosalie met madame Lily mee naar zee mag om er de zomermaanden door te brengen. Om voor Princesse te zorgen natuurlijk. Wat volgt is een intense en broeierige zomer waarin Rosalie de liefde in zijn mooiste, maar ook in zijn minder mooie gedaantes zal leren kennen. Want wat begon als een droom zal eindigen in een nachtmerrie, die haar leven voorgoed zal veranderen. En dan breekt de oorlog uit..

2 opmerkingen:

  1. Het boek 'De mooiste zomer van mijn leven' is een zeer interessant boek dat niet te lang is. Er gebeurt altijd wat en er zitten geen saaie stukken in. Ondanks dat kan je het verhaal makkelijk volgen. Het boek is niet alleen ontspannend maar ook leerrijk. Je krijgt een beeld van hoe de mensen er aan toe gingen in het begin van de twintigste eeuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een kort boek met een goed verhaal. Ideaal voor minder gemotiveerde lezers. Een boek waar liefde, verdriet, oorlog en angst centraal staan.

    BeantwoordenVerwijderen